Aalto Future of Work
Aalto Future of Work
Rekisteröidy nyt

Työn tulevaisuus

Työn tulevaisuus – suomenkielinen käännös Future of Work -kurssista.

Olemme keskellä neljättä teollista vallankumousta, joka alkoi jo kauan ennen koronapandemiaa. Tulevaisuuden työn ymmärtäminen voi tuntua haastavalta jatkuvan tietotulvan keskellä. Tämä kurssi tarjoaa näkemyksen siitä, kuinka teknologinen kehitys meneillään olevan neljännen teollisen vallankumouksen aikana muuttaa työskentelytapaamme ja sitä, miten nämä muutokset vaikuttavat eri tasoilla. Tämä itseohjautuva verkkokurssi on avoin kaikille ja kurssimateriaali on jaettu viiteen (5) lukuun.

Nykyinen tilasi
Et ole vielä ilmoittautunut
Hinta
Maksuton
Aloita kurssi
Please accept marketing cookies to listen/watch this audio/video.

Valitse suomenkielinen tekstitys klikkaamalla alalaidan ratas-ikonia.

Kurssista

Tämä kurssi on suunniteltu työn tulevaisuuden ymmärtämisen aloituspisteeksi. Kurssin on luonut Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulu, ja kurssi tarjoaa sinulle kuratoidun kokoelman akateemista tietoa työn tulevaisuudesta helposti saavutettavassa muodossa.

Olemme keskellä neljättä teollista vallankumousta, joka alkoi jo kauan ennen koronapandemiaa. Tulevaisuuden työn ymmärtäminen voi tuntua haastavalta jatkuvan tietotulvan keskellä. Tämä kurssi tarjoaa näkemyksen siitä, kuinka teknologinen kehitys meneillään olevan neljännen teollisen vallankumouksen aikana muuttaa työskentelytapaamme ja sitä, miten nämä muutokset vaikuttavat eri tasoilla.

Silmäyksellä

 • Aine: Liiketoiminta ja johtaminen
 • Taso: Johdanto
 • Esitietovaatimukset: Ei mitään
 • Kieli: Suomi
 • Kurssikoodi: MNGT-C1004

Ilmoittautuminen

Elämänlaajuiset oppijat: Voit luoda käyttäjätunnuksen kurssialustalle rekisteröitymällä täällä. Sisäänkirjautumisen jälkeen klikkaa kurssia ’Työn tulevaisuus’ (valitse kieli: Suomi yläpalkin valkikosta) ja paina sitten ’Ilmoittaudu kurssille’ sivun vasemmassa laidassa.  Suoritettuasi kurssin hyväksytysti, voit ladata kurssisertifikaatin Työn tulevaisuus -kurssialustalla.

Aalto-yliopiston tutkinto-opiskelijat: Saadaksesi kurssisuorituksesta opintopisteet (2 OP) ja sertifikaatin, sinun on ilmoittauduttava kurssille ”Työn Tulevaisuus MNGT-C1004” Sisu-järjestelmässä.  Jos haluat kurssin suorittamisesta ainoastaan sertifikaatin ilman opintopisteitä, älä ilmoittaudu kurssille Sisussa. Tällöin riittää, että luot itsellesi käyttäjätunnuksen kurssialustalle Aalto-yliopiston sähköpostiosoitetta käyttäen rekisteröitymällä täällä. Sisäänkirjautumisen jälkeen klikkaa kurssia ’Työn Tulevaisuus’ (valitse kieli: Suomi yläpalkin valkikosta) ja sitten ’Ilmoittaudu kurssille’ sivun vasemmassa laidassa. 

Opiskelijat muista suomalaisista korkeakouluista ja UNITE!-verkoston yliopistoista: Olemme lopettaneet virallisten opintosuoritusotteiden jakamisen ilmaiseksi 1. joulukuuta 2023. Voit selvittää omasta korkeakoulustasi, että riittääkö sertifikaatti opintopisteiden hyväksilukuun.

Kurssin suorittaminen

Kurssi koostuu viidestä luvusta, ja jokaisessa luvussa on useita osioita. Jokaisen osan jälkeen on joko kysely tai pohdintatehtävä, jonka avulla voit reflektoida oppimaasi. Voit valita, haluatko lukea kurssin sisällön läpi vai kuunnella sitä podcast-muodossa (podcast saatavilla kurssin alkuperäiskielellä englanniksi Spotifyssa ja Soundcloudissa). Jokaiseen lukuun kohdistuu myös “pakollinen kirjallisuus” ja “muuta kirjallisuutta” -lukulistat. Kurssin suorittamiseksi sinun on päästävä hyväksytysti läpi kaikki kyselyt ja pohdintatehtävät. Sinun tulee opiskella pakollisen kirjallisuuden sisällöt tehtävien suorittamiseksi.

Suoritettuasi kurssin hyväksytysti, voit ladata sertifikaatin kurssin aloitussivulta ja Työn tulevaisuus – kurssialustalla Minun kurssini -välilehdeltä.

Voit jakaa kurssitodistuksesi LinkedIn-profiilisi Sertifikaatit-osiossa, painetuissa ansioluetteloissa, ansioluetteloissa tai muissa asiakirjoissa.

Lue lisää sertifikaateista täältä.

Mitä tulet oppimaan

 • Ymmärrät muutoksen pääelementit suhteessa toimihenkilöiden palkkatyöhön yksilön, organisaation ja yhteiskunnan tasoilla.
 • Ymmärrät, miten työ eriytyy vähitellen ajasta, paikasta ja työsuhteesta, sekä opit analysoimaan järjestelmällisesti näiden muutosten vaikutuksia yksilötasolla.
 • Ymmärrät, kuinka megatrendit, kuten digitalisaatio tai ekologinen ja sosiaalinen kestävyys, muuttavat nykyajan organisaatioiden toimintaa.
 • Ymmärrät, miten organisaatiosuuntaukset ja -kulttuurit ovat kehittyneet vuosien varrella, ja miten nykyaikaiset organisaatiot omaksuvat ja integroivat useita organisaatiokulttuureiden paradigmoja
 • Ymmärrät vertikaalisia, hajautettuja ja hybridejä organisaatiorakenteita, niiden vahvuuksia, ja miten ne liittyvät organisaatiokulttuuriin ja johtajuuteen. Keskustelemme myös siitä, miksi nykyaikaiset organisaatiot siirtyvät enemmän kohti hajautettuja ja hybridirakenteita.
 • Ymmärrät johtajuuden peruskäsitteet, miltä nykyaikainen johtajuus näyttää ja miten se on linjassa organisaatiokulttuurin ja suunnittelun kanssa.

Opiskelijatuki

Opiskelijatuki vastaa kaikkiin kurssia koskeviin kysymyksiisi osoitteessa futurework@aalto.fi (suomi ja englanti).

Tietoa kirjoittajista

Hertta Vuorenmaa on Aalto-yliopiston Future of Work -tutkimushankkeen tutkimusjohtaja. Hänen nykyinen tutkimuksensa keskittyy työn luonteen ja ihmisten johtamisen muutoksiin, henkilöstöhallintoon julkisissa ja yksityisissä organisaatioissa, digitalisaatioon, sukupuoleen ja laadullisiin tutkimusmenetelmiin, mukaan lukien etnografiaan. Hertta on kokenut tutkija ja kouluttaja. Hän on työskennellyt tutkijana useissa suurissa Suomen Akatemian rahoittamissa tutkimushankkeissa, joissa keskityttiin esimerkiksi työhyvinvointiin, ihmisten johtamiseen ja sen erilaisiin rooleihin sekä sukupuolten eriarvoisuuteen.

Kristiina Mäkelä on Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulun kansainvälisen liiketoiminnan professori ja Aalto-yliopiston provosti. Hänen tutkimuksensa keskittyy suurten, monikansallisten organisaatioiden henkilöstöhallintokysymyksiin, mukaan lukien työn tulevaisuuteen – eli teknologiavetoisiin muutoksiin ihmisten työskentelyssä – sekä henkilöstöjohtamiseen. Provostin asemassaan hän on myös yleisesti kiinnostunut johtamisen kysymyksistä sekä korkeakoulutuksen tulevaisuudesta.

Juha Äkräs on yksi Hintsa Performancen perustajista ja hallituksen puheenjohtaja. Lisäksi hän on Executive in Residence Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulussa johtamisen laitoksella. Hän johtaa tutkimusohjelmaa ”The Exponential Work Project: Cascading Wellbeing Climate & Organisational Performance”, joka on Aalto-yliopiston, Hintsa Performancen ja Ilmarisen yhteinen tutkimusprojekti. Juha on toiminut henkilöstöhallinnon varatoimitusjohtajana Nokia Oyj:llä sekä Nokian johtokunnan ja Nokia Siemens Networksin hallituksen jäsenenä. Ennen näitä hän työskenteli useissa yritysjohtajan rooleissa, mm. Nokia Networksilla asemassa Senior Vice President of Core Networks. Lisäksi hänellä on ollut useita luottamustoimia liikeyrityksissä ja yleishyödyllisissä yhteisöissä.

Opiskelijatuki

Kaikkiin kurssiin liittyvissä kysymyksissä vastaa futurework@aalto.fi (suomi, ruotsi ja englanti).

Kurssin tekijät

Lue lisää kurssin tekijöistä täältä.


Kurssin sisältö

Laajenna kaikki

Aloita oppiminen nyt