Aalto Future of Work
Aalto Future of Work
Rekisteröidy nyt

Työn tulevaisuus

Työn tulevaisuus – suomenkielinen käännös Future of Work -kurssista.

Olemme keskellä neljättä teollista vallankumousta, joka alkoi jo kauan ennen koronapandemiaa. Tulevaisuuden työn ymmärtäminen voi tuntua haastavalta jatkuvan tietotulvan keskellä. Tämä kurssi tarjoaa näkemyksen siitä, kuinka teknologinen kehitys meneillään olevan neljännen teollisen vallankumouksen aikana muuttaa työskentelytapaamme ja sitä, miten nämä muutokset vaikuttavat eri tasoilla. Tämä itseohjautuva verkkokurssi on avoin kaikille ja kurssimateriaali on jaettu viiteen (5) lukuun.

Nykyinen tilasi
Et ole vielä ilmoittautunut
Hinta
Maksuton
Aloita kurssi
Please accept marketing cookies to listen/watch this audio/video.

Valitse suomenkielinen tekstitys klikkaamalla alalaidan ratas-ikonia.

Kurssista

Tämä kurssi on suunniteltu työn tulevaisuuden ymmärtämisen aloituspisteeksi. Kurssin on luonut Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulu, ja kurssi tarjoaa sinulle kuratoidun kokoelman akateemista tietoa työn tulevaisuudesta helposti saavutettavassa muodossa.

Olemme keskellä neljättä teollista vallankumousta, joka alkoi jo kauan ennen koronapandemiaa. Tulevaisuuden työn ymmärtäminen voi tuntua haastavalta jatkuvan tietotulvan keskellä. Tämä kurssi tarjoaa näkemyksen siitä, kuinka teknologinen kehitys meneillään olevan neljännen teollisen vallankumouksen aikana muuttaa työskentelytapaamme ja sitä, miten nämä muutokset vaikuttavat eri tasoilla.

Silmäyksellä

 • Aine: Liiketoiminta ja johtaminen
 • Taso: Johdanto
 • Esitietovaatimukset: Ei mitään
 • Kieli: Suomi
 • Kurssikoodi: MNGT-C1004

Ilmoittautuminen

Elämänlaajuisille oppijoille: Rekisteröidy täällä luodaksesi käyttäjätunnuksen. Sisäänkirjautumisen jälkeen klikkaa kurssia jolle haluat ilmoittautua, ja paina ’Ilmoittaudu kurssille’ sivun vasemmasta reunasta. Voit joko tarkastella kurssin sisältöjä ilmaiseksi tai maksaa kurssimaksun kurssin aikana tai sen jälkeen. Kurssin ilmaisversiossa joihinkin pakollisiin materiaaleihin saattaa olla rajoitettu pääsy. Kun olet maksanut kurssimaksun, saat erillisopinto-oikeuden Aalto-yliopistoon ja pääset yliopiston tunnuksilla käsiksi kaikkiin kurssimateriaaleihin (kuten tieteellisiin artikkeleihin). Kurssimaksun hinta on 90 € (sis. alv 24%). Maksamalla kurssimaksun olet oikeutettu yksilöityyn sertifikaattiin ja kahteen ECTS-opintopisteeseen Aalto-yliopistolta, kun olet suorittanut kurssin onnistuneesti.

Aalto-yliopiston tutkinto-opiskelijat:
Saadaksesi opintopisteitä ja ilmaisen sertifikaatin, aloita ilmoittautumalla Työn tulevaisuus MNGT-C1004 kurssille Sisun kautta. Mikäli et halua opintopisteitä kurssista, älä ilmoittaudu kurssille Sisussa. Rekisteröi täällä käyttäjätunnuksesi aalto-sähköpostillasi. Sisäänkirjautumisen jälkeen klikkaa Työn tulevaisuus -kurssia ja paina ’Ilmoittaudu kurssille’ sivun vasemmasta reunasta. Lisätietoja kursseille ilmoittautumisesta Sisun kautta löytyy Aalto-yliopiston Sisu-oppaasta.

Opiskelijat muista suomalaisista yliopistoista ja UNITE!-verkoston yliopistoista: Kurssi, sisältäen 2 ECTS-opintopistettä ja serfitikaatin Aalto-yliopistolta, on ilmainen opiskelijoille muista suomalaisista yliopistoista ja UNITE!-verkoston yliopistoista. Luo täällä käyttäjätunnuksesi oppimisalustalle yliopistosi sähköpostiosoitteella. Huomioi, että sertifikaattisi lähetetään tähän sähköpostiosoitteeseen. Sisäänkirjautumisen jälkeen klikkaa Työn tulevaisuus -kurssia ja paina ’Ilmoittaudu kurssille’ sivun vasemmasta reunasta. Kurssin onnistuneen suorittamisen jälkeen täytä tämä lomake saadaksesi ECTS-opintopisteet ja sertifikaatin. Lisätietoa soveltuvista yliopistoista.

Kurssin suorittaminen

Kurssi koostuu viidestä luvusta, ja jokaisessa luvussa on useita osioita. Jokaisen osan jälkeen on joko kysely tai pohdintatehtävä, jonka avulla voit reflektoida oppimaasi. Voit valita, haluatko lukea kurssin sisällön läpi vai kuunnella sitä podcast-muodossa. Jokaiseen lukuun kohdistuu myös “pakollinen kirjallisuus” ja “muuta kirjallisuutta” -lukulistat. Kurssin suorittamiseksi sinun on päästävä hyväksytysti läpi kaikki kyselyt ja pohdintatehtävät. Sinun tulee opiskella pakollisen kirjallisuuden sisällöt tehtävien suorittamiseksi.

Kun olet suorittanut kurssin ja maksanut kurssimaksun, sinulle lähetetään sähköpostitse sähköinen sertifikaattisi sekä opintopisteesi Aalto-yliopistolta. Jos haluat ainoastaan lukea ja tarkastella kurssin sisältöä, voit auditoida kurssia ilmaiseksi.

Voit jakaa kurssitodistuksesi LinkedIn-profiilisi Sertifikaatit-osiossa, painetuissa ansioluetteloissa, ansioluetteloissa tai muissa asiakirjoissa.

Lue lisää sertifikaateista täältä.

Mitä tulet oppimaan

 • Ymmärrät muutoksen pääelementit suhteessa toimihenkilöiden palkkatyöhön yksilön, organisaation ja yhteiskunnan tasoilla.
 • Ymmärrät, miten työ eriytyy vähitellen ajasta, paikasta ja työsuhteesta, sekä opit analysoimaan järjestelmällisesti näiden muutosten vaikutuksia yksilötasolla.
 • Ymmärrät, kuinka megatrendit, kuten digitalisaatio tai ekologinen ja sosiaalinen kestävyys, muuttavat nykyajan organisaatioiden toimintaa.
 • Ymmärrät, miten organisaatiosuuntaukset ja -kulttuurit ovat kehittyneet vuosien varrella, ja miten nykyaikaiset organisaatiot omaksuvat ja integroivat useita organisaatiokulttuureiden paradigmoja
 • Ymmärrät vertikaalisia, hajautettuja ja hybridejä organisaatiorakenteita, niiden vahvuuksia, ja miten ne liittyvät organisaatiokulttuuriin ja johtajuuteen. Keskustelemme myös siitä, miksi nykyaikaiset organisaatiot siirtyvät enemmän kohti hajautettuja ja hybridirakenteita.
 • Ymmärrät johtajuuden peruskäsitteet, miltä nykyaikainen johtajuus näyttää ja miten se on linjassa organisaatiokulttuurin ja suunnittelun kanssa.

Tietoa kirjoittajista

Hertta Vuorenmaa on Aalto-yliopiston Future of Work -tutkimushankkeen tutkimusjohtaja. Hänen nykyinen tutkimuksensa keskittyy työn luonteen ja ihmisten johtamisen muutoksiin, henkilöstöhallintoon julkisissa ja yksityisissä organisaatioissa, digitalisaatioon, sukupuoleen ja laadullisiin tutkimusmenetelmiin, mukaan lukien etnografiaan. Hertta on kokenut tutkija ja kouluttaja. Hän on työskennellyt tutkijana useissa suurissa Suomen Akatemian rahoittamissa tutkimushankkeissa, joissa keskityttiin esimerkiksi työhyvinvointiin, ihmisten johtamiseen ja sen erilaisiin rooleihin sekä sukupuolten eriarvoisuuteen.

Kristiina Mäkelä on Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulun kansainvälisen liiketoiminnan professori ja Aalto-yliopiston provosti. Hänen tutkimuksensa keskittyy suurten, monikansallisten organisaatioiden henkilöstöhallintokysymyksiin, mukaan lukien työn tulevaisuuteen – eli teknologiavetoisiin muutoksiin ihmisten työskentelyssä – sekä henkilöstöjohtamiseen. Provostin asemassaan hän on myös yleisesti kiinnostunut johtamisen kysymyksistä sekä korkeakoulutuksen tulevaisuudesta.

Juha Äkräs on yksi Hintsa Performancen perustajista ja hallituksen puheenjohtaja. Lisäksi hän on Executive in Residence Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulussa johtamisen laitoksella. Hän johtaa tutkimusohjelmaa ”The Exponential Work Project: Cascading Wellbeing Climate & Organisational Performance”, joka on Aalto-yliopiston, Hintsa Performancen ja Ilmarisen yhteinen tutkimusprojekti. Juha on toiminut henkilöstöhallinnon varatoimitusjohtajana Nokia Oyj:llä sekä Nokian johtokunnan ja Nokia Siemens Networksin hallituksen jäsenenä. Ennen näitä hän työskenteli useissa yritysjohtajan rooleissa, mm. Nokia Networksilla asemassa Senior Vice President of Core Networks. Lisäksi hänellä on ollut useita luottamustoimia liikeyrityksissä ja yleishyödyllisissä yhteisöissä.

Vastuuopettaja

Laura Sivula

Ohjelmajohtaja

futurework@aalto.fi

Kurssin tekijät

Lue lisää kurssin tekijöistä täältä.


Kurssin sisältö

Laajenna kaikki

Aloita oppiminen nyt