Aalto Future of Work

Työn tulevaisuus

Tulossa pian! Työn tulevaisuus – suomenkielinen käännös Future of Work kurssista.

Olemme keskellä neljättä teollista vallankumousta, joka alkoi jo kauan ennen koronapandemiaa. Tulevaisuuden työn ymmärtäminen voi tuntua haastavalta jatkuvan tietotulvan keskellä. Tämä kurssi tarjoaa näkemyksen siitä, kuinka teknologinen kehitys meneillään olevan neljännen teollisen vallankumouksen aikana muuttaa työskentelytapaamme ja sitä, miten nämä muutokset vaikuttavat eri tasoilla. Tämä itse ohjautuva verkkokurssi on avoin kaikille ja kurssimateriaali on jaettu viiteen (5) lukuihin.

Current Status
Not Enrolled
Price
Closed
Get Started
This kurssi is currently closed
Please accept marketing cookies to watch this video.

Kurssista

Tämä kurssi on suunniteltu lähtökohdaksi työn tulevaisuuden ymmärtämiselle. Kurssin on luonut Aalto-yliopiston tiedekunta, ja se tarjoaa sinulle kuratoidun kokoelman akateemista tietoa työn tulevaisuudesta helposti hyödynnettävässä muodossa.

Elämme työelämän mullistuksessa, joka alkoi jo kauan ennen pandemiaa. Työn tulevaisuuden ymmärtäminen voi tuntua hankalalta keskellä jatkuvaa informaatioähkyä. Tätä kurssia tukee akateeminen tutkimus ja viitteet, jotka on kasattu helposti saataville. Kurssilla tarkastellaan, kuinka yksilön, organisaatioiden ja yhteiskunnan roolit ovat muuttuneet ja miten se vaikuttaa työskentelyyn tänään ja tulevaisuudessa.

Silmäyksellä

  • Aine: Liiketoiminta ja johtaminen
  • Taso: Alustava
  • Esitietovaatimukset: Ei mitään
  • Kieli: Suomi

Kurssin suorittaminen

Kurssi koostuu viidestä luvusta, ja jokaisessa luvussa on useita osioita. Jokaisen osan jälkeen on joko välikoe tai pohdintatehtävä, jonka avulla voit reflektoida oppimaasi. Voit valita, haluatko lukea kurssin sisällön läpi vai kuunnella sitä podcast-muodossa. Jokaiseen lukuun kohdistuu myös “Pakollinen kirjallisuus” ja “Muuta kirjallisuutta” -osiot. Kurssin suorittamiseksi sinun on suoritettava kaikki välikokeet ja pohdintatehtävät. Pakollisen kirjallisuuden sisältöjä tarvitaan välikokeissa.

Opit ymmärtämään

  • Muutoksen pääelementit suhteessa toimihenkilöiden palkkatyöhön yksilöllisellä, organisatorisella ja yhteiskunnallisella tasolla.
  • Miten työ irrotetaan vähitellen ajasta, paikasta ja työpaikasta. Opit myös analysoimaan järjestelmällisesti näiden muutosten vaikutuksia yksilötasolla.
  • Kuinka megatrendit, kuten digitalisaatio tai ekologinen ja sosiaalinen kestävyys, muuttavat nykyajan organisaatioiden toimintaa.
  • Miten organisaatioparadigmat ja -kulttuurit ovat kehittyneet vuosien varrella ja kuinka nykyaikaiset organisaatiot omaksuvat ja integroivat useita organisaatioparadigmoja ja -kulttuureja.
  • Vertikaaliset ja hajautetut organisaatiorakenteet sekä hybridirakenteet, mitkä ovat niiden vahvuudet ja miten ne liittyvät organisaatiokulttuuriin ja johtajuuteen. Keskustelemme myös siitä, miksi nykyaikaiset organisaatiot siirtyvät enemmän kohti hajautettuja ja hybridirakenteita.
  • Johtajuuden peruskäsitteet, miltä nykyaikainen johtajuus näyttää ja miten se on linjassa organisaatiokulttuurin ja suunnittelun kanssa.

Tietoa kirjoittajista

Hertta Vuorenmaa on Aalto-yliopiston Työn tulevaisuuden tutkimushankkeen tutkimusjohtaja. Hänen nykyinen tutkimus keskittyy työn luonteen ja ihmisten johtamisen muutoksiin, henkilöstöhallintoon julkisissa ja yksityisissä organisaatioissa, digitalisaatioon, sukupuoleen ja laadullisiin tutkimusmenetelmiin, mukaan lukien etnografiaan. Hertta on kokenut tutkija ja kouluttaja. Hän on työskennellyt tutkijana useissa suurissa Suomen Akatemian rahoittamissa tutkimushankkeissa, joissa keskityttiin esimerkiksi työhyvinvointiin, ihmisten johtamiseen ja sen erilaisiin rooleihin sekä sukupuolten eriarvoisuuteen.

Kristiina Mäkelä on Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulun kansainvälisen liiketoiminnan professori ja Aalto-yliopiston provosti. Hänen tutkimuksensa keskittyy suurten, monikansallisten organisaatioiden henkilöstöhallintokysymyksiin, mukaan lukien sekä työn tulevaisuuteen – eli teknologiavetoisiin muutoksiin ihmisten työskentelyssä – että henkilöstöjohtamiseen. Provostiroolissaan hän on kiinnostunut myös johtajuuskysymyksistä yleisemmin ja korkeakoulutuksen tulevaisuudesta.

Juha Äkräs on yksi valmennusyhtiö Hintsa Performancen perustajista ja hallituksen puheenjohtaja. Lisäksi hän on Executive in Residence Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulussa johtamisen laitoksella. Hän johtaa tutkimusohjelmaa ”The Exponential Work Project: Cascading Wellbeing Climate & Organisational Performance”, joka on Aalto-yliopiston, Hintsa Performancen ja Ilmarisen yhteinen tutkimusprojekti. Juha on ollut Executive Vice President, Human Resources Nokia Oyj:llä sekä Nokian johtokunnan ja Nokia Siemens Networksin hallituksen jäsenenä. Ennen näitä hän työskenteli useissa yritysjohtajan rooleissa, esim. Nokia Networksin Senior Vice President of Core Networks. Lisäksi hänellä on ollut useita luottamustoimia liikeyrityksissä ja yleishyödyllisissä yhteisöissä.

Vastuuopettaja

Laura Sivula

Ohjelmajohtaja

laura.sivula@aalto.fi

Ilmoittautuminen

Rekisteröidy nyt kurssin ilmaiseen versioon. Tarkista ilmoittautumisvaihtoehdot Aalto-yliopiston tutkintoa suorittaville WebOodi:sta.

Voit joko auditoida kurssin ilmaiseksi tai ostaa sertifikaatin kurssin aikana tai sen jälkeen. Kurssin ilmaisversiossa jotkut pakolliset materiaalit saattavat olla rajoittamattomia. Kun olet maksanut sertifikaattimaksun, pääset käsiksi kaikkiin kurssimateriaaleihin. Sertifikaatin hinta on 90 € (sis. ALV 24%). Ostettuasi kurssitodistuksen, saat myös 2 opintopistettä Aalto-yliopistosta, kun olet suorittanut kurssin.

Pääset käsiksi kaikkiin kurssimateriaaleihin ostamalla sertifikaatin. Kurssin päätyttyä sähköinen sertifikaatti, jossa on uniikki vahvistuskoodi, lähetetään sinulle sähköpostitse – sieltä voit tulostaa sertifikaatin tai lisätä sen LinkedIn-profiiliisi. Jos haluat lukea ja tarkastella vain kurssin sisältöä, voit auditoida kurssin ilmaiseksi.

Voit jakaa kurssitodistuksesi LinkedIn-profiilisi Sertifikaatit-osiossa, painetuissa ansioluetteloissa, ansioluetteloissa tai muissa asiakirjoissa.

Lue lisää sertifikaateista täältä.

Kurssin henkilökunta

Lue lisää kurssin henkilökunnasta täältä.


Start learning now