Ohjeet

Aalto Future of Work Aalto Future of Work

Ilmoittautuminen

En ole yliopisto-opiskelija, kuinka ilmoittaudun kurssille?

Voit luoda itsellesi käyttäjätilin kurssialustalle rekisteröitymällä täällä. Sisäänkirjautumisen jälkeen valitse kurssi, jolle haluat ilmoittautua ja klikkaa sitten ’Ilmoittaudu kurssille’ sivun vasemmassa laidassa. Suoritettuasi kurssin hyväksytysti, voit ladata kurssisertifikaatin Työn tulevaisuus -kurssialustalla.

Olen Aalto-yliopiston opiskelija, miten ilmoittaudun kurssille?

Jos tahdot saada kurssisuorituksesta opintopisteitä ja sertifikaatin, sinun tulee ilmoittautua haluamallesi kurssille Sisu-järjestelmässä. Lisätietoa Sisun kurssi-ilmoittautumisesta löydät Aalto-yliopiston Sisu-oppaasta. Kun olet ilmoittautunut kurssille Sisussa, voit luoda itsellesi käyttäjätunnuksen kurssialustalle rekisteröitymällä täällä. Sisäänkirjautumisen jälkeen valitse haluamasi kurssi ja paina ’Ilmoittaudu kurssille’ sivun vasemmassa laidassa. Jos tahdot saada kurssisuorituksesta ainoastaan sertifikaatin ilman opintopisteitä, kurssille ei tarvitse ilmoittautua Sisu-järjestelmässä. Suoritettuasi kurssin hyväksytysti, voit ladata kurssisertifikaatin Työn tulevaisuus -kurssialustalla.

Olen opiskelija toisesta suomalaisesta yliopistosta tai UNITE!-verkoston yliopistosta, miten ilmoittaudun kurssille?

Muiden suomalaisten korkeakoulujen tai UNITE!-verkoston yliopistojen opiskelijat voivat suorittaa kurssin ja saada kurssisertifikaatin ja opintopisteet ilmaiseksi. Voit luoda itsellesi käyttäjätunnuksen kurssialustalle oman yliopistosi sähköpostiosoitetta käyttäen rekisteröitymällä täällä. Sisäänkirjautumisen jälkeen valitse haluamasi kurssi ja paina ’Ilmoittaudu kurssille’ sivun vasemmassa laidassa. Suoritettuasi kurssin hyväksytysti, voit saada opintopisteet täyttämällä tämän lomakkeen. Kurssisertifikaatin saa ladattua Työn tulevaisuus -alustalla kurssin suorittamisen jälkeen.

Mitkä yliopistot lasketaan muiksi suomalaisiksi yliopistoiksi ja UNITE!-verkoston yliopistoiksi?

Tulen tekemään vaihto-opintoni Aalto-yliopistolla, voinko suorittaa kurssin?

Ehdottomasti! Voit seurata Aalto-yliopiston opiskelijoille suunnattuja ohjeita ilmoittautumiseen.

Opiskelu

Kuinka kauan kurssin suorittaminen kestää?

Kurssit ovat työmäärältään 2 opintopisteen arvoisia, mikä tarkoittaa noin 50 tuntia opiskeluaikaa.

Miten paljon aikaa minulla on suorittaa kurssi?

Kun olet ilmoittautunut kurssille, sinulla on kuusi (6) kuukautta aikaa suorittaa se.

Onko kursseille esitietovaatimuksia?

Esitietovaatimuksia ei ole, eli kuka tahansa voi suorittaa avoimet verkkokurssit!

Olen ilmoittautunut kurssille Sisussa, mutta en löydä kurssia MyCourses-sivulta?

Avoimet verkkokurssit eivät ole saatavilla MyCourses-sivulla. Löydät kaikki oppimismateriaalit futureofwork.fi-alustalta!

Mitkä ovat kurssin suorittamisen vaatimukset?

Työn tulevaisuus, Future of Work, Finland Works ja Design a Meaningful Career
Kurssit on jaettu viiteen (5) lukuun. Jokainen luku on jaettu osiin. Jokaisen osan jälkeen on joko välikoe tai avoin tehtävä, jonka avulla voit pohtia oppimaasi.

Kuinka monta kysymystä pitää saada oikein, jotta läpäisee välikokeen?

Jokaisessa välikokeessa on 10 monivalintakysymystä. Jokaisen välikokeen läpäisemiseksi sinun on saatava 70% kysymyksistä oikein. Voit suorittaa jokaisen välikokeen kolme (3) kertaa.

Täytyykö minun käyttää kaikkia kurssimateriaaleja kurssien suorittamiseksi?

Yksi Työn tulevaisuus -kurssilla luettavista artikkeleista ei ole vapaasti saatavilla verkossa. Kurssin voi kuitenkin suorittaa ilman artikkelin lukemista.

Jos kuitenkin haluat täyden oppimiskokemuksen, voit saada pääsyn kaikkiin kurssimateriaaleihin toimimalla ECTS-opintopisteiden rekisteröimistä koskevan ohjeistuksen mukaisesti. Jos sinulla on pääsy kirjastopalveluihin Aalto-yliopiston tai oman yliopistosi kautta, saat materiaalin käyttöösi.

Onko videoiden katselu pakollista kurssin suorittamiseksi?

Videot toimivat jokaisen kurssikappaleen täydennyksenä, ja sinun tulee katsoa ne suorittaaksesi kurssin.

Onko videoluentoja tai muuta sidottu johonkin paikkaan tai aikaan?

Ei, kaikki materiaali on verkossa ja se koostuu tekstistä ja linkeistä muihin sivustoihin. Voit suorittaa kurssin missä tahansa paikassa ja milloin tahansa.

Olen suorittanut kurssin, mutta en ole saavuttanut läpäisevää arvosanaa. Voinko suorittaa kurssin uudelleen?

Jos et ole saanut läpäisevää arvosanaa, ota yhteyttä opiskelijatukeen.

Sertifikaatti ja opintopisteet

Olen läpäissyt verkkokurssin, missä on sertifikaattini?

Suoritettuasi kurssin hyväksytysti, voit ladata sertifikaatin kurssin aloitussivulta ja Työn tulevaisuus – kurssialustalla Minun kurssini -välilehdeltä. Lue lisää sertifikaateista täällä.

Milloin ja miten kurssisuoritukset kirjataan Sisu-järjestelmään?

Kurssien opintopisteet kirjataan Sisu-järjestelmään kerran kuukaudessa. Suoritus voidaan kirjata vain opiskelijoille, jotka ovat ilmoittautuneet kurssille Sisussa.

Jos olet ilmoittanut kurssille Aalto-yliopiston opiskelijana, meillä on tiedossa opiskelijanumerosi eikä sinun tarvitse tehdä mitään erityisiä toimia opintopisteiden rekisteröimiseksi suoritettuasi kurssin.

Kuinka voin ansaita opintopisteitä?

Jos haluat saada kurssisuorituksesta ECTS-opintopisteitä, sinun tulee maksaa kurssimaksu (90 €), jonka jälkeen saat erillisopinto-oikeuden Aalto-yliopistoon. Saat ohjeet Aalto yliopiston opiskelijatunnusten aktivointiin kahden viikon kuluessa maksusuorituksesta.

Opiskelijatunnusten avulla saat käyttöösi Aalto-yliopiston kirjastopalvelut ja pääset tutustumaan kaikkiin kurssin oppimateriaaleihin. Merkinnät opintopisteistä saat suoritettuasi kurssin hyväksytysti. Saadaksesi opintopisteet sinun on suoritettava kurssi kuuden kuukauden kuluessa rekisteröitymisestä.

Kuinka voin lisätä sertifikaatin LinkedIniin?

Lisää sertifikaatti LinkedIn-profiiliisi napsauttamalla tätä ja täyttämällä seuraavat tiedot:

  • Certification name: [Kurssin nimi] online course
  • Issuing Organization: Aalto University

Onnittelut kurssin suorittamisesta! ⭐️

Virheet sivustolla

Olen lähettänyt vastaukseni tehtävään, mutta sivusto ei näytä etenemistäni eikä vastaustani.

Jotkin opiskelijat ovat viime aikoina kohdanneet tämän ongelman. Kaikki vastauksesi löytyvät kuitenkin alustalta, ja voimme tarvittaessa merkitä kurssin suoritetuksi käsin. Ole tuolloin yhteydessä opiskelijatukeen. Pahoittelemme virhettä!

Olen suorittanut kaikki tehtävät, mutta en saa ladattua sertifikaattia.

Tarkista, että olet merkinnyt kaikki tekstisivut suoritetuksi kunkin sivun alaosasta. Jos tämä ei auta, ilmoita asiasta opiskelijatukeen kurssin suoritusmerkinnän saamiseksi.

Mistä saan apua?

Lähetä sähköpostia opiskelijatuelle, jos et löytänyt vastausta kysymykseesi tältä sivulta.